Zalmbonbons met pesto
bereiden
Ingrediënten
- 4 zalmfilets zonder vel à 125 g
- 4 flinke eetlepels verse (!) pesto
- ½ citroen
- 6 plakjes rauwe ham
- scheutje olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd elke zalmfilet in drieën zodat je 12 vierkantjes krijgt. Besmeer de bovenkant met pesto, maar houd 1 flinke theelepel over voor de saus. Rasp wat citroenschil boven de vis fijn.
Snijd de rauwe ham in de lengte doormidden en wikkel de repen om de zalmblokjes.
Leg ze in een licht met olijfolie ingevette braadslee. Zet ca. 6 minuten in de oven tot de ham knapperig is, en de zalm nét gaar.
Leg op elk (langwerpig) bord 3 zalmbonbons. Roer de overgebleven pesto met een scheut olijfolie en een kneepje citroensap tot een dunne olieachtige saus en druppel eromheen.
Kookboek
Het recept 'Zalmbonbons met pesto' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
Weg met al die pakjes en zakjes, koken kun je zelf! Zelfgemaakt is niet alleen veel lekkerder, het hoeft echt niet eens zo veel tijd te kosten. Voor de recepten in dit boek... lees verder
© Nieuw Amsterdam