Zalmtaartjes met gorgonzola uit de oven
20 stuks
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 5 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
- 150 g gorgonzola
- 200 g verse zalmfilet, in dunne plakjes
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 4-5 eetlepels olijfolie (met kruiden)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop. Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover. Besprenkel het geheel met (kruiden)olie.
Bak de zalmtaartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.
Het recept 'Zalmtaartjes met gorgonzola uit de oven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau