Zoete zalm met sobanoedels

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 5 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 rode chilipeper, in reepjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • het sap van 1 limoen
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 150 g sobanoedels
  • 100 g edamame, gedopt
  • 2 theelepels zwart sesamzaad

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Wrijf de zalmmoten in met de gember en reepjes chilipeper en leg de moten op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Schenk de sojasaus, het limoensap en de agavesiroop over de zalm. Vouw de folie dicht en bak de zalm 10 à 12 minuten in de oven.

Kook ondertussen de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de edamame 2 minuten voordat de noedels klaar zijn toe.

Laat uitlekken en verdeel de noedels en edamame over 2 kommen, met daarop de zalmmoten en hun bakvocht. Bestrooi met de zwarte sesam.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Zoete zalm met sobanoedels' is afkomstig uit het kookboek...

Supergezond

Geef je lichaam en gezondheid een opkikker met de recepten uit 'Supergezond'! In deze ultieme gezondheidsgids vind je maar liefst 200 recepten die je lichaam een boost kunnen geven. Boost je brein met een voedzame tonijnsalade

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Zalm tips