Zalmtartaar
bereiden
Ingrediënten
- 300 g zalmfilet, in zeer kleine stukjes
- 100 g gerookte zalm, in zeer kleine stukjes
- 1 avocado, gehalveerd
- 2 eetlepels citroensap
- 3 sjalotjes, zeer fijn gesnipperd
- ½ theelepel worcestersaus
- snufje cayennepeper
- 4 eetlepels slagroom
- 2 theelepels balsamicoazijn
- 25 g veldsla of waterkers
- 1 tomaat, ontveld, ontpit en in kleine stukjes
Bereiden
Meng de zalmstukjes in een kom. Bestrijk de avocadohelft waar de pit nog inzit met wat citroensap en verpak die in plasticfolie. Snijd het vruchtvlees van de andere helft in zeer kleine blokjes en besprenkel die met wat citroensap.
Meng de sjalotten, avocado, worcestersaus en ca. 1 eetlepel citroensap door de zalm; breng de tartaar op smaak met zout, peper en cayennepeper en zet hem tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Bekleed 4 kommetjes (Ø ca. 8 cm) met plasticfolie, schep de zalmtartaar daarin en druk die lichtjes aan. Zet elk kommetje omgekeerd op het midden van een groot bord en verwijder kommetje en folie.
Snijd het vruchtvlees van de resterende avocadohelft in kleine blokjes en besprenkel die met wat citroensap.
Lepel de room rondom de zalmtartaartjes en druppel hier en daar wat azijn op de room. Garneer met plukjes sla (of waterkers), tomaat en avocado.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Zalmtartaar' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vis
diverse auteurs
Laat je verrassen door de meest uiteenlopende gerechten met vis, schaal- en schelpdieren in 'Kook ook - Vis'. Denk bijvoorbeeld aan Franse vissoep, Zalmsoufflee en Pilaf... lees verder
© Inmerc