Ceviche van zeebaars met perzik
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- ½ rode ui
- het sap van 2 sinaasappelen
- 1 zeebaars van ca. 600 g (gefileerd, zonder vel)
- 1 rijpe perzik
- 10 blaadjes munt
- het sap van 1 limoen
- 4 eetlepels olijfolie
Voorbereiden
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Leg ze in het sinaasappelsap en zet 20 minuten koel weg.
Bereiden
Snijd de vis in dunne plakken van 2 tot 3 mm. Verdeel ze over vier borden.
Snijd de perzik in blokjes van 5 mm en hak de blaadjes munt fijn.
Giet het limoensap over de vis en verdeel de blokjes perzik erover. Overgiet met de sinaasappelmarinade en verdeel de plakjes ui. Bestrooi met zout, peper en de fijngehakte munt en besprenkel met olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Ceviche van zeebaars met perzik' is afkomstig uit het kookboek...
Ceviche
Fiona Taïeb
Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.... lees verder
© Good Cook