Gebakken zeebaars met tomaat
bereiden
Bevat per portie
435 kcal
Ingrediënten
- 2 zeebaarsfilets van 125-150 g
- 1 eetlepel citroensap
- 2-3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 tomaten, ontpit en in dunne reepjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 150 ml droge witte wijn of medium dry sherry
- 2 eetlepels fijngehakte (platte) peterselie
Bereiden
Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper, besprenkel ze met citroensap en laat ze even liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zeebaars in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de zeebaars op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de knoflook door het bakvet en bak enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken. Roer dan de tomaatreepjes en peterselie erdoor en warm de jus nog heel even door. Breng op smaak met zout en peper en schep de jus met tomaat over de vis. Lekker met gekookte krieltjes en sugarsnaps.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het recept 'Gebakken zeebaars met tomaat' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Zeebaars tips
Reacties op dit recept
- Frans Makkelijk te bereiden en zeer smakelijk.