Zeebaars met krieltjes en courgette
bereiden
Ingrediënten
- 200 g zeebaars
- 2 koffielepels olijfolie
- 150 g krielaardappelen
- 1 kleine courgette
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- 2 eetlepels gesnipperde verse peterselie
- 2 eetlepels gesnipperde verse dille
- citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Spoel de vis onder koud stromend water, dep hem goed droog en bestrijk de buitenkant met wat zout. Sprenkel er de helft van de olijfolie over.
Boen de krielaardappelen schoon en snijd ze in vieren. Snijd de courgette overlangs in tweeën, verwijder de zaadjes met een lepeltje en snijd in stukjes. Meng de aardappelen en de courgette met de lente-uitjes en rest van de olie.
Leg de aardappel met courgette in een ovenschaal. Vul de buik van de vis met de peterselie en de dille. Leg de vis op de aardappelen en groenten en sprenkel er wat citroensap over.
Zet 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de vis, de groenten en de aardappelen gaar zijn.
Kookboek
Het recept 'Zeebaars met krieltjes en courgette' is afkomstig uit het kookboek...
Koken voor één
diverse auteurs
'Koken voor één' is voor studenten die op kamers gaan, maar ook voor singles of voor mensen die regelmatig voor zichzelf koken omdat de kinderen of
... lees verder © Uitgeverij Lannoo