Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
305 kcal
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets met huid à 125-150 g
- 1 sneetje oud witbrood
- 2 eetlepels fijngehakte pijnboompitten
- 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels fijngehakte verse basilicum
- 1 eetlepel fijngehakt bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor.
Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar met de huidzijde op een bakplaat.
Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de pijnboompitten, kaas, basilicum en bieslook erdoor. Verdeel dit kruidenmengsel over de zeebaars en druppel de olijfolie erover.
Schuif de vis 15 cm onder het hete grillelement. Laat de zeebaars in 4-5 minuten mooi bruin en gaar worden. Lekker met gebakken aardappelpartjes en ratatouille.
Extra benodigd
Keukenmachine
Het recept 'Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau