Gegrilde zeebaars met rode uien-kruidenmarmelade
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 245 kcal
- 30 g eiwit
- 11 g vet
- 7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets met huid van 150 g
- 1 eetlepel chiliolie
- sap van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 rode uien, in stukjes
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing
- mespunt kaneelpoeder
- 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
- 1 theelepel verse rozemarijn of tijm, gehakt
Bereiden
Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout over.
Verhit voor de marmelade de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe de suiker erbij en laat die licht karameliseren. Laat de uien op een lage stand 10-15 minuten garen. Schep er daarna kaneelpoeder, peterselie, rozemarijn en zout naar smaak door.
Verhit een grillpan en rooster de zeebaarsfilets ca. 3 minuten per kant. Serveer de zeebaars met de uienmarmelade ernaast. Lekker met aardappelpuree en peultjes of doperwten.
Extra benodigd
Grillpan
Tip
Maak zelf chiliolie door olijfolie te mengen met wat chilipoeder of enkele druppels tabasco.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde zeebaars met rode uien-kruidenmarmelade' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis