Gebraden zeeduivel met chorizo
bereiden
Ingrediënten
- 100 g chorizo
- 2 zeeduivelstaarten van elk 500 g (vraag de visboer om de middelste graat van de zeeduivelstaarten te verwijderen)
- 450 g verse gedopte erwten
- 3 takjes dragon
- olijfolie
Bereiden
Verwarm de over voor op 180 °C.
Snijd 50 g chorizo in dunne plakjes, hak 40 g fijn en snijd de rest in kleine reepjes. Vul de leegte van de graat op met de fijngehakte chorizo en leg de zeeduivelstaarten op elkaar met een laagje chorizo ertussen. Leg de plakjes chorizo bovenop en bind alles met keukentouw bijeen.
Verwarm een grote pan met gezouten water, doe de erwten erin en kook ze 2 minuten. Laat de erwten uilekken en houd ze apart.
Leg de zeeduivel in een vuurvaste schaal, besprenkel hem met olijfolie en zet de schaal 20 minuten in de oven. Voeg halverwege de kooktijd de erwten, de reepjes chorizo en de fijngeknipte dragon toe.
Snijd de vis in plakjes en serveer hem met de erwten.
Extra benodigd
Keukengaren
Kookboek
Het recept 'Gebraden zeeduivel met chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
Basic vis
Delphine de Montalier
Dit boek bevat alles wat je moet weten over koken met vis. Uiteraard staan de lekkere klassiekers er in, zoals bouillabaisse, gegrilde sardines en gevulde pijlinktvis
... lees verder © Uitgeverij Terra