Zeeduivel-brochette met mangosaus

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Bevat per portie

320 kcal
28 g eiwit
12 g vet
25 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300-400 g zeeduivelfilet, in blokjes van 3 cm
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 100 g peultjes
  • 6 laurierblaadjes (liefst vers)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt

Bereiden

Bestrooi de blokjes zeeduivel met paprikapoeder.

Kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Rijg de visblokjes, afgewisseld met peultjes en laurierblaadjes aan spiesen. Bestrijk ze met olijfolie.

Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer het in de keukenmachine. Roer er olijfolie, limoenrasp en sap, sjalotje, rode peper en koriander door. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Verwarm een grillpan en rooster de zeeduivelbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. (Deze spiesen kunnen ook op de barbecue. Gebruik dan wel een visklem.) Serveer de mangosaus erbij. Lekker met ciabatta of witte rijst en roergebakken groene groenten.

Extra benodigd

2 lange spiesen, keukenmachine, grillpan

Vervangende vis

Tonijn, kabeljauw, zeewolf

Kookboek

Het recept 'Zeeduivel-brochette met mangosaus' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Zeeduivel tips