Biefstuk Stroganoff met peterselie tagliatelle
bereiden
Bevat per portie
895 kcal
58 g eiwit
42 g vet
77 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in dunne ringen
- 2 biefstukjes of entrecotes, in stukken
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel paprikapoeder, plus extra om te garneren
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 ml runderbouillon
- 175 g tagliatelle
- klontje boter
- handvol platte peterselie, gehakt
- 125 ml zure room
Bereiden
Verhit de olie in een diepe koekenpan en fruit de ui in 5 minuten zacht maar niet bruin. Voeg het vlees en de knoflook toe. Zet het vuur hoog en bak het vlees aan alle kanten bruin. Draai het vuur laag en roer de paprikapoeder, tomatenpuree en bouillon erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat zachtjes sudderen tot de pasta klaar is.
Kook de tagliatelle gaar in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe de tagliatelle terug in de pan. Roer de boter en peterselie door de pasta.
Roer 2 eetlepels zure room door het tomatenmengsel en warm voorzichtig door. Serveer de saus met de tagliatelle, gegarneerd met de rest van de zure room, peterselie en paprikapoeder.
Kookboek
Het recept 'Biefstuk Stroganoff met peterselie tagliatelle' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta & noodles
diverse auteurs
'Pasta & noodles' biedt inspiratie voor een snelle maaltijd na je werk én uitgebreide diners voor je vrienden. Geniet van een bonte verzameling heerlijke recepten
... lees verder © Uitgeverij TerraBiefstuk tips
Reacties op dit recept
- W Biefstuk met stroganoff saus wordt een stuk pittiger als je hem flambeert met 2 tl wotka en vervolgens 2 theelepels cognac toevoegt.
- Jan H. Jan zegt: een heerlijk idee en het smaakt voortreffelijk. Dank voor de tip!
- N.R. Zou wel het vlees vast uit de pan halen om de tomatensaus af te maken en inderdaad de wodka hoort er gewoon bij. Cognac ga ik proberen.
- M We hebben het recept precies gevolgd, met als gevolg dat de biefstuk helemaal taai werd... BEDANKT