Biefstuk met stroganoffsaus

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 paprika's, in blokjes
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels wodka
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 biefstukken, op kamertemperatuur
  • 4 takjes verse peterselie

Bereiden

Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en fruit hierin de ui met het paprikapoeder, de paprika, champignons en knoflook ca. 5 minuten. Bak de tomatenpuree ca. 1 minuut mee. Verwarm de wodka en crème fraîche in de saus mee en breng deze op smaak met zout en peper.

Verhit de overige boter in een koekenpan, kruid de biefstuk met peper en bak deze op hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Verdeel de biefstukken over vier borden en bestrooi ze met zout. Schep de saus over het vlees en garneer het gerecht met een takje peterselie. Lekker met sperziebonen en aardappelkroketjes.

Het recept 'Biefstuk met stroganoffsaus' wordt je aangeboden door

Biefstuk tips

Reacties op dit recept

  • AJM Dit lijkt me heerlijk, vooral de stroganof saus. Is er misschien alleen een vervanger voor de wodka aangezien ik geen alcohol wil gebruiken.
    • Annick E. L. De alcohol verdampt!!!
  • Jan Als ik veel saus moet maken voeg ik na het bakken van ui en paprika en flamberen een 1/2 liter demi classssus of saus Espanyol toe, lekker van smaak en makkelijk, je kunt de rest toevoegen zoals tomatenpuree en een scheut cognac, echte hé!