Biefstuk met stroganoffsaus
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 4 eetlepels boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 paprika's, in blokjes
- 125 g champignons, in plakjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels wodka
- 200 ml crème fraîche
- 4 biefstukken, op kamertemperatuur
- 4 takjes verse peterselie
Bereiden
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en fruit hierin de ui met het paprikapoeder, de paprika, champignons en knoflook ca. 5 minuten. Bak de tomatenpuree ca. 1 minuut mee. Verwarm de wodka en crème fraîche in de saus mee en breng deze op smaak met zout en peper.
Verhit de overige boter in een koekenpan, kruid de biefstuk met peper en bak deze op hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Verdeel de biefstukken over vier borden en bestrooi ze met zout. Schep de saus over het vlees en garneer het gerecht met een takje peterselie. Lekker met sperziebonen en aardappelkroketjes.
Bron
Het recept 'Biefstuk met stroganoffsaus' wordt je aangeboden door Colourfultaste