Biefstuk van de barbecue

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 tot 4 eetlepels kruidenmengsel, marinade of pasta naar keuze
  • 4 biefstukken, elk 250 g tot 300 g en 2 cm dik; bijvoorbeeld lendestuk, kogelbiefstuk of haasbiefstuk, of 1,2 kg kogelbiefstuk van 3 cm dik aan een stuk
  • extra vergine olijfolie voor het besprenkelen
  • een bosje verse peterselie, kervel of basilicum

Bereiden

Wrijf of besmeer je gekozen smaakgever over beide kanten van het vlees uit. Doe dit bij voorkeur 10 tot 20 minuten voor je begint met het barbecueën.

Wikkel het vlees in met olie ingevette aluminiumfolie en vouw de folie goed dicht. Neem de biefstukken zo mee naar de barbecue. Neem extra aluminiumfolie mee.

Bereid de barbecue voor. De houtskool moet met een laagje grijs-witte as bedekt zijn. Zet het rooster er 3 tot 4 cm boven.

Neem de biefstukken uit de folie en leg ze met een tang op het rooster. Rooster ze 2 minuten, of tot ze dichtgeschroeid zijn en lekker ruiken. Rooster de andere kant van de biefstukken ook 2 minuten. Leg de grote biefstuk op het rooster en schroei hem in 3-4 minuten per kant dicht.

Schuif de biefstukken weg van de grote hitte naar de rand. Dek ze af met schone aluminiumfolie en laat ze 2 minuten rusten.

Serveer de biefstukken besprenkeld met olijfolie en bestrooid met zout en peper. Snipper wat verse kruiden en strooi ze over het vlees.

Koude aardappelsalade en gemengde slablaadjes zijn heerlijke bijgerechten. Een robuuste rode wijn is onmisbaar.

Tips

Barbecues en biefstuk zijn voor elkaar gemaakt. De truc is het vlees nauwelijks te roosteren: schroei de buitenkant tot die net gekarameliseerd is zodat de binnenkant sappig, rosé (of zelfs bleu) en heerlijk mals blijft. Rooster een biefstuk per persoon. Koop anders een hele grote, dikke biefstuk en snijd die na het barbecueën in plakken. Kruidenmengsels, marinades en pastas zorgen voor lekkere smaken. Gebruik deze smaakmiddelen net voor of niet langer dan een uur voor het roosteren. Koop het beste vlees dat je je kunt veroorloven. Kies goed gerijpt vlees van een goede slager.

Kookboek

Het recept 'Biefstuk van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...

Barbecue compleet

Clare Ferguson

'Barbecue compleet' biedt je ideeën voor het perfecte feest buiten - in de zomer en in de winter - met volop tips voor hoe je de barbecue goed voorbereidt en zo voor... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!