Boeuf Stroganoff (de enige echte)
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 2 witte uien, gesnipperd
- 4 eetlepels boter
- 200 g champignons, gehalveerd
- 900 g runderbiefstuk, in reepjes
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels paprikapoeder
- 150 ml droge witte wijn
- 40 g tomatenpuree
- 200 ml crème fraîche
- 1 eetlepel dijonmosterd (naar smaak)
- ½ citroen, alleen het sap
Bereiden
Fruit de ui glazig in de boter. Zet het vuur hoger, voeg de champignons toe en bak lichtbruin.
Voeg het vlees toe en bestrooi met suiker, paprikapoeder, zout en peper.
Meng de witte wijn met de tomatenpuree en voeg na 5 minuten toe aan het vlees.
Laat 10 minuten stoven en voeg de crème fraîche toe.
Breng op smaak met mosterd, citroensap, zout en peper.
Doodzonde als je dit niet direct serveert.
Opmerking
'Een van origine Russisch recept uit de keukens van de familie Stroganov, waarbij hele volksstammen denken dat het met wodka gemaakt wordt, want ook Russisch. Maar niets is minder waar. De hoofdbestandedelen zijn biefstuk, tomaat en zure room of crème fraîche.' - Julius Jaspers
Kookboek
Het recept 'Boeuf Stroganoff (de enige echte)' is afkomstig uit het kookboek...
Stoofbijbel
Julius Jaspers
Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot verrassende nieuwe recepten als... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma