Szechuan biefstuk met peultjes en asperges

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk (ossenhaas), in reepjes
  • 3 eetlepels rijstwijn
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 theelepels fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel chilibonenpasta
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel Szechuan peperkorrels
  • 1½ theelepel witte peperkorrels
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1½ eetlepel versgeraspte gember
  • 1 grote rode Spaanse peper, in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 200 g peultjes
  • 200 g asperges, in stukjes van 5 cm

Voorbereiden

Leg de reepjes biefstuk in een niet-metalen kom, voeg de rijstwijn, sojasaus, suiker, chilibonenpasta en sesamolie toe en roer alles goed. Dek de kom af en laat de marinade 30 minuten inwerken.

Bereiden

Doe de Szechuan peperkorrels in een wok en bak ze 2 minuten op middelhoog vuur of tot ze geurig worden. Doe de witte peperkorrels en ½ theelepel zeezout erbij en bak ze nog 1 minuut. Schep het peper-en-zoutmengsel in een vijzel en stamper of maal het tot een grof poeder.

Verhit de plantaardige olie in een wok, doe de gember, Spaanse peper, knoflook en het peper-en-zoutmengsel erbij en roerbak het geheel 2 minuten. Voeg de biefstuk toe en roerbak alles zo'n 5 minuten, tot het vlees gaar is. Voeg de lente-uitjes, peultjes en asperges toe en bak ze 2 minuten mee - of tot de groenten beetgaar zijn.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Szechuan biefstuk met peultjes en asperges' is afkomstig uit het kookboek...

Basic China

'Basic China' is een boek voor iedereen: voor mensen die nog nooit een Chinese maaltijd hebben bereid, maar ook voor kookfanaten die hun repertoire willen uitbrei

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Biefstuk tips