Szechuan biefstuk met peultjes en asperges
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g biefstuk (ossenhaas), in reepjes
- 3 eetlepels rijstwijn
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 theelepels fijne kristalsuiker
- 1 theelepel chilibonenpasta
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel Szechuan peperkorrels
- 1½ theelepel witte peperkorrels
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1½ eetlepel versgeraspte gember
- 1 grote rode Spaanse peper, in dunne ringetjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- 200 g peultjes
- 200 g asperges, in stukjes van 5 cm
Voorbereiden
Leg de reepjes biefstuk in een niet-metalen kom, voeg de rijstwijn, sojasaus, suiker, chilibonenpasta en sesamolie toe en roer alles goed. Dek de kom af en laat de marinade 30 minuten inwerken.
Bereiden
Doe de Szechuan peperkorrels in een wok en bak ze 2 minuten op middelhoog vuur of tot ze geurig worden. Doe de witte peperkorrels en ½ theelepel zeezout erbij en bak ze nog 1 minuut. Schep het peper-en-zoutmengsel in een vijzel en stamper of maal het tot een grof poeder.
Verhit de plantaardige olie in een wok, doe de gember, Spaanse peper, knoflook en het peper-en-zoutmengsel erbij en roerbak het geheel 2 minuten. Voeg de biefstuk toe en roerbak alles zo'n 5 minuten, tot het vlees gaar is. Voeg de lente-uitjes, peultjes en asperges toe en bak ze 2 minuten mee - of tot de groenten beetgaar zijn.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Szechuan biefstuk met peultjes en asperges' is afkomstig uit het kookboek...
Basic China
Jody Vassallo
'Basic China' is een boek voor iedereen: voor mensen die nog nooit een Chinese maaltijd hebben bereid, maar ook voor kookfanaten die hun repertoire willen uitbrei
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney