Carpaccio van rode bietjes met gepocheerd ei
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 grote rode bietjes, gekookt, in dunne plakjes
- 1 eetlepel azijn
- 4 verse eieren
- een paar plukjes frisée
- 100 g Parmezaanse kaas, in krullen
- voor de marinade
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 2 eetlepels maïskiemolie
- 2 eetlepels notenolie
- 1 eetlepel groentebouillon
- 1 theelepel honing
Voorbereiden
Meng voor de marinade alle ingrediënten goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout. Marineer hierin de bietjes 2 uur.
Bereiden
Breng een pan water aan de kook met zout en 1 eetlepel azijn. Draai het vuur uit, breek elk ei boven een lepel en laat het voorzichtig in het hete water glijden. Haal na ongeveer 5 minuten de eieren er met een schuimspaan voorzichtig uit (de dooier moet nog zacht aanvoelen).
Laat de bietjes goed uitlekken en verdeel ze over vier borden. Leg wat sla in het midden, leg voorzichtig een eitje erop en garneer met de Parmezaanse kaas.
Kookboek
Het recept 'Carpaccio van rode bietjes met gepocheerd ei' is afkomstig uit het kookboek...
Carpaccio!
Thea Spierings
'Carpaccio!' bevat 80 verschillende carpacciorecepten. Heerlijke gerechten die u kunt serveren als hapje, voorgerecht of als onweerstaanbaar nagerecht... lees verder
© Caplan Books