Carpaccio van runderhaas gevuld met pesto
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g runderhaas
- 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 blaadjes basilicum, fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- voor de pesto
- 50 g pijnboompitten, kort geroosterd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 ml olijfolie
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout.
Snij de runderhaas tot een dunne lap. Smeer deze in met de pesto en rol hem voorzichtig op. Rol het vlees strak in plasticfolie en leg 4 uur in de diepvries.
Bereiden
Snij met de snijmachine of een heel scherp mes dunne plakjes van het vlees.
Verdeel ze over vier borden. Garneer met de pijnboompitten, kaas en basilicum. Druppel er wat olijfolie over.
Extra benodigd
Keukenmachine, plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Carpaccio van runderhaas gevuld met pesto' is afkomstig uit het kookboek...
Carpaccio!
Thea Spierings
'Carpaccio!' bevat 80 verschillende carpacciorecepten. Heerlijke gerechten die u kunt serveren als hapje, voorgerecht of als onweerstaanbaar nagerecht... lees verder
© Caplan Books