Cheeseburger met bacon en cheddar
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,6
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Vlees
Ingrediënten
- 600 g rundergehakt van de uitgebeende platte bil zonder vet
- 120 g bacon
- 4 broodjes
- 200 g cheddar
- 1 rode ui, geschild en in plakjes
- voor de cocktailsaus
- 1 eidooier
- 1 eetlepel mosterd
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels ketchup
Bereiden
Roer voor de saus de dooier door de mosterd. Voeg beetje bij beetje de olie toe en klop er een emulsie van. Roer er vervolgens zout, peper en ketchup door.
Verdeel het gehakt in ballen van 150 g en vorm er hamburgers van. Bak ze in een koekenpan met wat vet op hoog vuur bruin of doe dat onder de grill; verhit ze 2 minuten per kant (ze zijn dan nog tamelijk rauw) maar laat ze niet verbranden. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de bacon op hoog vuur 1 minuut per kant. Het moet knapperig worden maar mag niet verbranden.
Terwijl je het vlees verhit, leg je de broodjes met de snijkant omhoog 1 minuut midden in de oven onder de grill. Ze moeten goudbruin worden. Snijd de kaas in plakjes en leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur. Wacht tot de kaas zacht en heet is.
Verdeel de saus over de bovenste helften van de broodjes. Leg de hete hamburgers steeds op de onderste helft en voorzie ze van kaas, plakjes ui en bacon. Klap de broodjes dicht en zet ze meteen op tafel.
Tip
Doe wat balsamicoazijn bij de bacon in de pan. Die karamelliseert en dempt de zoute smaak.
Kookboek
Het recept 'Cheeseburger met bacon en cheddar' is afkomstig uit het kookboek...
Hamburgers
Steve Burggraf
Het lijkt zo simpel, een smaakvolle hamburger bereiden. Maar toch komt er heel wat bij kijken wil je de perfecte hamburger kunnen serveren. Hoe kies je het... lees verder
© Good Cook