Cheeseburgers
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Vlees
Ingrediënten
- 600 g rundergehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels dijonmosterd
- 1 theelepel worcestershiresaus
- 300 g cheddar in plakken
- boter
- olijfolie
- 4 hamburgerbroodjes
- voor de garnering: plakjes tomaat, uienringen, blaadjes sla, sauzen et cetera
Bereiden
Kneed met de hand het gehakt met de fijngehakte knoflook, de mosterd, de worcestershiresaus, 1 theelepel zout en 1 theelepel peper tot een samenhangend mengsel. Deel het gehaktmengsel in 4 stukken en maak er burgers van. De burgers moeten stevig zijn en mogen niet uit elkaar vallen, maar duw ze niet te veel aan. Zorg dat de burgers een iets grotere doorsnee dan de broodjes hebben, want de burgers krimpen tijdens het bakken.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Verwarm een barbecue of een licht met olie ingevette grillplaat voor, of verhit een royale klont boter met een theelepel olijfolie in een koekenpan. Wacht tot de barbecue, de grillplaat of het vet de juiste temperatuur hebben bereikt en bak de hamburgers 1 tot 2 minuten, keer ze, beleg ze met de plakken kaas en bak ze naar eigen inzicht en smaak nog eens 1 tot 3 minuten.
Snijd ondertussen de broodjes open, smeer er een beetje boter op en rooster ze in de oven.
Leg de burgers op de broodjes. Geef er plakjes tomaat, uienringen, blaadjes sla en sauzen bij!
Kookboek
Het recept 'Cheeseburgers' is afkomstig uit het kookboek...
Een Amerikaanse in Parijs
Carrie Solomon
Ga mee op een wonderlijke reis door de Amerikaanse keuken en ervaar deze vanuit het oogpunt van een Amerikaanse dame in Parijs. Carrie Solomon, afkomstig uit... lees verder
© Uitgeverij Lannoo