Chili cheeseburger
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Amerikaans
- Vlees
Ingrediënten
- 800 g rundergehakt, vers gemalen van fijn ribstuk, borststuk of vinkenlap
- 2 groene puntpaprika's
- 2-4 verse groene chilipepers
- 4 plakjes cheddar
- 4 hamburgerbroodjes
Bereiden
Breng het gehakt met wat zout en peper op smaak en maak er burgers van.
Zet de grill aan. Gril de puntpaprika's en de chilipepers tot de schillen zwart beginnen te worden, leg ze dan een paar minuten in een plastic zak en haal dan de schil eraf. Snijd ze in grove stukken.
Doe een scheut olie in een gietijzeren koekenpan en bak de hamburgers aan beide zijden bruin. Draai ze om de 20 seconden om, dan blijven ze lekker sappig.
Leg de stukjes chilipeper en puntpaprika en een plakje kaas op iedere hamburger en laat de kaas smelten. Doe dan je hamburger in een broodje en smullen maar.
Serveer met ketchup, mosterd en mayonaise, door elkaar geroerd tot een eenvoudig hamburgersausje, in combinatie met wat dunne plakjes witte ui.
Kookboek
Het recept 'Chili cheeseburger' is afkomstig uit het kookboek...
TexMex
Jonas Cramby
De smaken van de gerechten op de grens van Texas en Mexico zijn bekend en geliefd, maar niet iedereen weet hoe makkelijk het is om ze zelf klaar te maken. In... lees verder
© Uitgeverij Becht