Chili con carne van Tana Ramsay
bereiden
Ingrediënten
- 100 g pancetta of mager spek, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g boter
- 2 middelgrote uien, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 rode chilipepers, kleingesneden
- 2 kleine wortels, kleingesneden
- ½ theelepel chilipoeder (desgewenst)
- 1 kg rundergehakt
- 150 ml rode wijn
- 3 volle eetlepels tomatenpuree
- 1 blik rode nierbonen (400 g)
- 300 ml runderbouillon
- 350 g basmatirijst
Bereiden
Hak de pancetta fijn in de foodprocessor. Doe de pancetta in een pan met de olie en 50 g van de boter en laat het spek in ca. 5 minuten bruin worden. Roer de uien, knoflook, chilipepers, wortels en desgewenst het chilipoeder erdoor tot het mengsel op een dikke pasta lijkt.
Verhit alles ca. 10 minuten op laag vuur, doe het gehakt erbij en bak dat rul en bruin.
Schenk de wijn erbij, zet het vuur wat hoger en verhit alles nog 10 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor met de nierbonen en twee derde van de bouillon. Breng alles aan de kook, leg het deksel schuin op de pan en laat het ca. 1½ uur, of zo lang mogelijk, heel zachtjes pruttelen; roer af en toe. Voeg indien nodig de resterende bouillon toe.
Kook 20 minuten voor het einde van de bereidingstijd de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng vlak voor het opdienen de resterende boter door de rijst en geef hem bij de chili. Bestrooi de chili eventueel met geraspte belegen kaas en een handvol tortillachips.
Extra benodigd
Foodprocessor
Persoonlijke noot
'Chili con carne is het ideale gerecht voor een vriendinnenavond. Ik maak het 's middags, zodat het heel zachtjes kan stoven tot het klaar is om te serveren. Zo hoef ik niet lang achter het fornuis te staan en kan ik volop meedoen aan de roddels.' - Tana Ramsay
Kookboek
Het recept 'Chili con carne van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...
Tana Ramsay's familiekeuken
Tana Ramsay
Als vrouw van Gordon Ramsay weet Tana als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen van jongs af aan op te laten groeien met goede voeding. Gezond eten... lees verder
© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre RooneyChili con carne tips
Reacties op dit recept
- monique Simpel maar makkelijk gerecht, heb er alleen geen chilipepers in gedaan.
- Sabrina Heel erg lekker! Ik heb aan de chili en aan de rijst nog een half limoen toegevoegd. Lekker fris. Sabrina