Chili con carne met zoete aardappel en draadjesvlees

8 personen
bereiden

waardering 8obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • ΒΌ theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm of 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 theelepel cayennepeper (naar smaak)
  • 800 g klapstuk of runderlappen
  • 2 uien, gepeld en in ringen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst of geraspt
  • 3 blikjes van 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml bier
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 3 zoete aardappelen, geschild
  • 400 g kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C (gasstand 2). Roer suiker, 1 theelepel zout, kruidnagel, kaneel, paprikapoeder, komijn, oregano, tijm en cayennepeper in een kommetje door elkaar. Wrijf hiermee het rundvlees in en zet het weg.

Neem een grote ovenvaste pan (met deksel) en fruit de ui op middelhoog vuur tot de ui doorschijnend is. Doe de knoflook erbij en bak een minuut mee. Roer er dan de tomaten, 250 ml water, het bier en de azijn door. Voeg het rundvlees toe, leg het deksel op de pan en zet deze 2 uur in de oven.

Snijd de zoete aardappelen in stukken van ongeveer 2½ cm. Haal het deksel van de pan en voeg de zoete aardappel en kidneybonen toe. Leg het deksel weer op de pan en zet de pan nog 1 uur in de oven. Als je klaar bent om te gaan eten, trek je het vlees in de pan met twee vorken in kleine plukjes uit elkaar. Roer deze door de saus. Dien op met sour cream, fijngesneden koriander, partjes limoen en rijst, quinoa of tortillachips.

Kookboek

Het recept 'Chili con carne met zoete aardappel en draadjesvlees' is afkomstig uit het kookboek...

Top with cinnamon

In dit boek verklapt foodblogger Izy Hossack haar 75 favoriete zoete en hartige recepten. Perfect voor lekker luie weekenden, snelle avondmaaltijden en spontane... lees verder

© Uitgeverij Becht

Chili con carne tips