Snelle chili con carne met kidneybonen

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 533 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 150 g mager rundergehakt
  • ½ eetlepel komijnpoeder
  • ½ eetlepel korianderpoeder
  • 1 blik kidneybonen (400 g)
  • ½ blik tomatenblokjes (200 g)
  • 1 groene paprika
  • ½ blikje maïs (75 g)
  • 15 g verse koriander of peterselie

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan en roerbak de ui 3 minuten Voeg het mager rundergehakt en het komijn- en korianderpoeder toe en bak 3 minuten mee. Laat de bonen uitlekken in een zeef, spoel ze af en voeg ze met de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten stoven.

Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Voeg de paprika en de maïs toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de chili con carne nog 3 minuten. Hak de koriander of peterselie grof en strooi over de chili.

Kookboek

Het recept 'Snelle chili con carne met kidneybonen' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn leefstijldieet

diverse auteurs

Wil je iets aan je gewicht te doen? En opnieuw lekker in je vel zitten? Maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Zoek dan niet verder: dit boek helpt je... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Chili con carne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!