Gehakt met een Thais tintje en geurige rijst van Ainsley Harriott
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vlees
bevat per portie
- 413 kcal
- 31 g eiwit
- 6 g vet
- 63 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g langkorrelrijst of Thaise geurige rijst
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 ui, gehalveerd en in plakken
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 rode paprika, grof gehakt
- 450 g varkensgehakt of kalkoengehakt
- ½ theelepel chilipoeder
- 175 ml kippenbouillon
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels sojasaus (dark soy uit de toko)
- handje verse basilicum, plus extra om te garneren
Bereiden
Kook de rijst 15 minuten in kokend water.
Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui in 3-4 minuten goudbruin. Schep om met de knoflook en rode paprika en bak nog eens 4 minuten.
Voeg dan het gehakt en de chilipoeder toe en bak alles in 2-3 minuten bruin. Voeg al roerend de bouillon toe, breng aan de kook en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de maïzena los met 1 eetlepel water en roer dit samen met de sojasaus tot een gladde massa, voeg het toe aan de pan en roer tot alles lichtgebonden is. Breng op smaak met zout en peper en voeg het basilicumblad toe.
Giet de rijst af. Schep de rijst op de borden, daarop het Thaise gehakt en garneer met wat verse basilicumblaadjes.
Opmerking
'Zoveel heerlijke aroma's worden geassocieerd met Thais eten. Om iets speciaals te maken ben ik uitgegaan van een klassieke bolognesesaus en heb daar wat van die aroma's aan toegevoegd. Het is nog mager ook. Als je vegetariër bent, hoef je niets te missen, vervang het vlees gewoon door gehakte quorn.' - Ainsley Harriott
Kookboek
Het recept 'Gehakt met een Thais tintje en geurige rijst van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Snel & slank
Ainsley Harriott
'Ik wil dat dit boek alleen maar gaat over genieten van eten, het minderen van vet en het op tafel zetten van snelle, smakelijke en stevige maaltijden die feest... lees verder
© Uitgeverij Terra