Gehaktschotel met maïs en aardappelpuree

  • 6 personen
  • 75 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 kg aardappelen
  • 250 g volle melk
  • 100 g gezouten boter + extra voor het invetten
  • 1 eetlepel olie voor het bakken
  • 1 kg rundergehakt
  • 2 zoete uien, gesnipperd
  • ½ theelepel bonenkruid
  • 800 g maïskorrels (blik)
  • paprikapoeder (naar keuze)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de aardappelen voor of na het koken. Kook ze goed gaar in een grote pan met kokend water met zout. Laat ze uitlekken. Doe de gekookte aardappelen weer terug in de grote pan en schenk de melk erbij. Voeg ook de boter toe en stamp de aardappels met een stamper tot een puree.

Schenk de olie in een grote koekenpan en bak het vlees met de uitjes op middelhoog vuur gedurende 10 minuten (roer het mengsel geregeld door). Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper, voeg het bonenkruid toe en roer het geheel nog even door.

Laat de maïskorrels uitlekken. Vet een grote vierkante of rechthoekige ovenschaal (ca. 30 cm) in met boter. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bodem. Verdeel daarover een laagje maïs en eindig met de aardappelpuree. Bestrooi de puree eventueel met wat paprikapoeder en bak de schotel 30 minuten in de oven. Zet aan het einde van de baktijd de ovengrill aan (op 200 °C) en laat de schaal daar nog enkele minuten onder staan, zodat zich een mooi goudbruin korstje vormt. Serveer deze schotel met een beetje ketchup.

Kookboek

Het recept 'Gehaktschotel met maïs en aardappelpuree' is afkomstig uit het kookboek...

Recepten uit Canada

Frédérique Chartrand

Ontdek de typische streekgerechten en culinaire veelzijdigheid van Canada. Canada kent grote invloeden uit de Franse en Angelsaksische keukens... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gehakt recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!