Gehaktballen met snijbiet (caillettes)
bereiden
Ingrediënten
- 500 g varkensschouder
- 100 g kalfslever
- 30 g ontbijtspek
- 2 eetlepels broodkruim
- 1 ei
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 takje bladpeterselie, fijngesneden
- 400 g snijbiet (of eventueel spinazie)
- varkensnet (vraag de slager ernaar)
- 2 uien, in dunne ringen
- 2 glazen witte wijn
- 1 laurierblad
Bereiden
Maal het varkensvlees met het spek en de lever vrij grof. Doe het broodkruim, het ei, de knoflook en de peterselie erdoor.
Kook de snijbiet of spinazie net gaar, spoel koud en giet af. Knijp het vocht uit de groente en hak die fijn. Meng de groente door het vlees. Breng goed op smaak. Vorm er ballen van ter grootte van een tennis- (of jeu-de-boules-?) bal en wikkel deze in het varkensnet.
Leg de ballen in een ovenschaal, doe de uien, de witte wijn, de laurier en zout en peper erbij. Zet de ovenschaal ruim een halfuur in een warme (180 °C.) oven. Serveer de ballen warm met ratatouille of koud als lunch- of voorgerecht.
Kookboek
Het recept 'Gehaktballen met snijbiet (caillettes)' is afkomstig uit het kookboek...
Franse keukenklassiekers
Manfred Meeuwig
In 'Franse keukenklassiekers' tref je de echte Franse keuken aan met traditionele recepten voor gewoon lekker eten. Dit zijn gerechten die je graag maakt
... lees verder © Uitgeverij TerraGehaktballetjes tips
Reacties op dit recept
- annette Blettes uit de tuin gebruiken ipv snijbiet. Blettes lijkt op snijbiet maar heeft een heel eigen smaak. Blettes zaad in frankrijk gekocht, het doet het hier goed. Beetje andijvie/paksoi achtig maar toch een sterk typische eigen smaak. Ga kijken of varkens net bij lindenhof te krijgen is. Ga het maken en bericht hier, hierover. merci!