Gehaktballetjes met currysaus van Bill Granger
- 4 personen
- 55 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vlees
Ingrediënten
- voor de gehaktballetjes
- 600 g varkensgehakt
- 1 ui, geraspt
- 1 ei, losgeroerd
- 50 g vers broodkruim
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 2 theelepels verse gemberwortel, geraspt
- 1 theelepel garam masala
- 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
- 1 eetlepel druivenpitolie (of andere neutrale olie)
- voor de currysaus
- 3 eetlepels massaman-currypasta
- 2 theelepels verse gemberwortel, geraspt
- 4 tomaten, kleingesneden
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 3-4 eetlepels cashewnoten, licht geroosterd en grof gehakt
- 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes, behalve de olie, in een grote kom en meng ze door elkaar met je handen. Vorm er kleine balletjes van (dat gaat gemakkelijker als je je handen eerst bevochtigt).
Leg de gehaktballetjes in een grote braadslee, besprenkel ze met de olie en schep ze hier voorzichtig mee om. Braad ze 15-20 minuten aan in de oven tot ze goudbruin kleuren.
Verhit intussen voor de currysaus een grote koekenpan op matig vuur. Schep hierin de currypasta en gemberwortel 1 minuut om. Voeg de tomaten toe en verwarm ze 2-3 minuten. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de currysaus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de gehaktballetjes voorzichtig door de saus en laat deze nog 20 minuten pruttelen. Schep er voorzichtig het citroensap en de bruine suiker door. Bestrooi de saus met de cashewnoten en koriander en serveer hem met gestoomde rijst.
Kookboek
Het recept 'Gehaktballetjes met currysaus van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
Relax
Bill Granger
Voor Bill Granger gaan feest- en vakantiedagen, ontspannen weekends en speciale momenten om het verzamelen van mooie herinneringen - en daar... lees verder
© Uitgeverij Terra