Gehaktballetjes met truffels

  • 10 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsgehakt
  • 500 g mager varkensgehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kop dikke bechamel
  • 6 eieren
  • 3 potjes truffels, fijngehakt met hun vocht
  • scheutje witte rioja
  • olijfolie
  • 1 ui, in grote stukken
  • 1 snee brood, in stukken
  • 1 tomaat, in stukken
  • 3 teentjes knoflook, ongepeld
  • bloem
  • groentebouillon
  • port
  • witte rioja

Bereiden

Kneed de eerste 7 ingrediënten met wat zout goed door elkaar en laat het mengsel een tijd rusten. Maak er grotere balletjes van dan normaal. Verhit de olijfolie in een koekenpan, braad de balletjes en schep ze in een andere pan.

Bak op laag vuur de ui, het brood, de tomaat en de knoflook in dezelfde olie (voeg zo nodig wat nieuwe olie toe). Wacht tot alles goudbruin is, roer er wat bloem door en werk het geheel door een puntzeef.

Doe deze sofrito met wat groentebouillon, wat port en wat witte rioja bij de gehaktballetjes. Roer alles voorzichtig zodat de balletjes niet kapot gaan, en laat ze op laag vuur pruttelen. Voeg zout naar smaak toe.

Geef er bijvoorbeeld dikke friet of in aluminiumfolie gepofte aardappels uit de oven bij.

Extra benodigd

Puntzeef

Kookboek

Het recept 'Gehaktballetjes met truffels' is afkomstig uit het kookboek...

Spaanse smaken

Erik Spaans

In 'Spaanse smaken' wordt je niet alleen meegevoerd door de verborgen keuken van Spanje, de boerengerechten, de regionale specialiteiten, maar ook... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Gehaktballetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!