Gehaktballetjes met truffels
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg kalfsgehakt
- 500 g mager varkensgehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kop dikke bechamel
- 6 eieren
- 3 potjes truffels, fijngehakt met hun vocht
- scheutje witte rioja
- olijfolie
- 1 ui, in grote stukken
- 1 snee brood, in stukken
- 1 tomaat, in stukken
- 3 teentjes knoflook, ongepeld
- bloem
- groentebouillon
- port
- witte rioja
Bereiden
Kneed de eerste 7 ingrediënten met wat zout goed door elkaar en laat het mengsel een tijd rusten. Maak er grotere balletjes van dan normaal. Verhit de olijfolie in een koekenpan, braad de balletjes en schep ze in een andere pan.
Bak op laag vuur de ui, het brood, de tomaat en de knoflook in dezelfde olie (voeg zo nodig wat nieuwe olie toe). Wacht tot alles goudbruin is, roer er wat bloem door en werk het geheel door een puntzeef.
Doe deze sofrito met wat groentebouillon, wat port en wat witte rioja bij de gehaktballetjes. Roer alles voorzichtig zodat de balletjes niet kapot gaan, en laat ze op laag vuur pruttelen. Voeg zout naar smaak toe.
Geef er bijvoorbeeld dikke friet of in aluminiumfolie gepofte aardappels uit de oven bij.
Extra benodigd
Puntzeef
Kookboek
Het recept 'Gehaktballetjes met truffels' is afkomstig uit het kookboek...
Spaanse smaken
Erik Spaans
In 'Spaanse smaken' wordt je niet alleen meegevoerd door de verborgen keuken van Spanje, de boerengerechten, de regionale specialiteiten, maar ook... lees verder
© Inmerc