Gekruide gehaktballetjes
- 45 gehaktballetjes
- 25 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g varkens- of rundergehakt
- 75 g gesnipperde ui
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie
- 30 g fijn, droog broodkruim
- 3 eieren
- 1 verse rode chilipeper, fijngehakt (of 1 theelepel chilisaus)
- olie voor het frituren
- 150 g bloem, voor het bestuiven
- knoflookmayonaise, voor het dopen
Voorbereiden
Meng op de olie, bloem en knoflookmayonaise na alle ingrediënten met ½ theelepel gemalen witte peper en 1 theelepel zout in een kom. Laat het mengsel minstens 30 minuten staan om de smaken te laten intrekken.
Bereiden
Bevochtig uw handen en rol het mengsel tot balletjes van ca. 3 cm doorsnee. Zet weg.
Verhit in een grote koekenpan of frituurpan genoeg olie om de balletjes te bedekken. De olie is heet genoeg zodra hij de 180 °C heeft bereikt. Rol de gehaktballetjes door de bloem tot ze er rondom mee bedekt zijn. Frituur de bebloemde balletjes onder een keer omdraaien in de hete olie rondom goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de gehaktballetjes en geef er een kom knoflookmayonaise voor het dippen bij.
Kookboek
Het recept 'Gekruide gehaktballetjes' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas bij jou of bij mij thuis
Richard Tapper
Van Madrid en Sevilla tot Barcelona staan spanjaarden vroeg in de avond in tapasbars te genieten van een droge knisperige sherry en allerlei hapjes, oftewel tapas... lees verder
© Good Cook