
Za'atar lamsgehaktballetjes met tomaat, bulgur en feta
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 400 g lamsgehakt
- 50 g verse bladpeterselie, blaadjes en steeltjes
- 1 scharrelei
- 100 g feta
- 4 theelepels za'atar
- 1 theelepel zeezoutvlokken
- 200 g bulgur, afgespoeld
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 400 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van 1 citroen
- opdienen met
- handvol verse koriander, fijngesneden
- yoghurt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
Doe het lamsgehakt, de peterselie, het ei, de feta, za'atar en zeezoutvlokken in een keukenmachine en hak fijn tot alles goed is gemengd. Zet weg.
Doe de bulgur in een grote braadslede en leg de gehalveerde kerstomaten en ui erop. Schenk de kippenbouillon en olijfolie erover.
Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehaktmengsel (je zou er ongeveer 26 moeten hebben) en verdeel ze over de bulgur.
Zet de braadslede 25 minuten in de oven tot de gehaktballetjes net bruin zijn en de bulgur gaar is. Knijp de citroen erboven uit, bestrooi met koriander en dien op met yoghurt.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
Deze eenvoudig op smaak gebrachte gehaktballetjes met peterselie en feta passen prachtig bij de bulgur en tomaten: een heerlijk eenpansgerecht. Ik draai het liefst vrij kleine gehaktballetjes en leg die boven op de bulgur. Je hoeft er alleen maar wat yoghurt bij te geven.
Kookboek
Het recept 'Za'atar lamsgehaktballetjes met tomaat, bulgur en feta' is afkomstig uit het kookboek...

Dé bakplaat
Rukmini Iyer
In 'Dé bakplaat' van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition heruitgave bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Van jouw favoriete... lees verder
© Becht / HarperCollins Holland