Hachee (basisrecept)
- 4 personen
- 210 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g runderriblappen, in dobbelstenen
- mespunt sambal
- 1-2 eetlepels bloem
- 50 g boter
- 500 g uien, in ringen
- 2 eetlepels azijn
- 250 ml (vlees)bouillon
- 1 flesje donker bier
- 6 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- eventueel maïzena
Bereiden
Schep het vlees in een kom om met wat zout, peper en sambal. Strooi de bloem erover en hussel om de vleesblokjes rondom met bloem te bedekken.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees goudbruin. Bak de uiringen mee tot ze glazig zijn. Blus af met de azijn en schenk de bouillon en het bier in de pan.
Breng het vocht aan de kook en zet de pan dan op het allerlaagste vuur. Doe de kruidnagel en de laurier erbij en leg een deksel op de pan. Stoof de hachee nog 3 uur, schep af en toe om.
Proef of er nog zout of peper bij moet. Is de saus nog te dun, roer dan wat maïzena los met een lepel water. Roer het maïzenapapje door de hachee en draai het vuur nog even hoog, zodat de saus beter bindt.
Lekker met rodekool en gekookte aardappels.
Tip
Bij hachee eet je ouderwetse gekookte aardappels en rodekool-met-appeltjes, maar het stoofvlees past ook perfect bij witte rijst met een komkommerslaatje.
Opmerking
Het mespuntje sambal maakt de hachee niet pittig, maar geeft de saus subtiel wat scherpte.
Kookboek
Het recept 'Hachee (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...
Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 (paperback)
Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel
'Kookboek voor meisjes van 8 tot 88' is een opvallende verzameling van portretten en recepten van vrouwen die... lees verder
© Mo'Media. Beeld: Marcel van Driel