Gebakken ham met rozijnenchutney
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 280 kcal
- 12 g eiwit
- 17 g vet
- 21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g rozijnen
- 75 ml appelsap
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 2½ eetlepel sherry- of wijnazijn
- mespunt kaneel
- 2 eetlepels boter
- 2 dikke plakken schouderham (à ca. 150 g)
Bereiden
Breng de rozijnen met het appelsap tegen de kook aan. Laat ze op die manier ca. 10 minuten wellen. Meng de gewelde rozijnen met de jam, de azijn en de kaneel.
Halveer de plak ham. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de ham ca. 3 minuten. Keer ze halverwege.
Geef de rozijnenchutney erbij. Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes met kaas.
Bron
Het recept 'Gebakken ham met rozijnenchutney' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: EgorNikolaevChrome | Shutterstock.com