Gebakken ham met rozijnenchutney
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
280 kcal
12 g eiwit
17 g vet
21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g rozijnen
- 75 ml appelsap
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 2½ eetlepel sherry- of wijnazijn
- mespunt kaneel
- 2 eetlepels boter
- 2 dikke plakken schouderham (à ca. 150 g)
Bereiden
Breng de rozijnen met het appelsap tegen de kook aan. Laat ze op die manier ca. 10 minuten wellen. Meng de gewelde rozijnen met de jam, de azijn en de kaneel.
Halveer de plak ham. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de ham ca. 3 minuten. Keer ze halverwege.
Geef de rozijnenchutney erbij. Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes met kaas.
Het recept 'Gebakken ham met rozijnenchutney' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: EgorNikolaevChrome | Shutterstock.com