Verse vijgen met rauwe ham

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 6 verse rijpe vijgen
  • 12 plakjes Parmaham of andere rauwe ham
  • 3-4 eetlepels olijfolie

Bereiden

Was de vijgen en snijd ze in vieren.

Vouw de plakjes ham dubbel en rangschik ze op vier bordjes. Leg de partjes vijg ernaast.

Maal er eventueel wat zwarte peper boven en druppel er wat olijfolie over.

Variatietip

De lichtzoete smaak van verse vijgen komt goed tot zijn recht bij rauwe ham, maar combineer vijgen ook eens met salami of pittige kaas.

Kookboek

Het recept 'Verse vijgen met rauwe ham' is afkomstig uit het kookboek...

Cucina della mamma

Clara ten Houte de Lange

Een boek voor de drukbezette en overvraagde Hollandse moeder, zij die werkt, verzorgt én kookt. En om de dagelijkse quality time van het hele gezin aan tafel ook... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Ham recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!