Verse vijgen met rauwe ham
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 6 verse rijpe vijgen
- 12 plakjes Parmaham of andere rauwe ham
- 3-4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Was de vijgen en snijd ze in vieren.
Vouw de plakjes ham dubbel en rangschik ze op vier bordjes. Leg de partjes vijg ernaast.
Maal er eventueel wat zwarte peper boven en druppel er wat olijfolie over.
Variatietip
De lichtzoete smaak van verse vijgen komt goed tot zijn recht bij rauwe ham, maar combineer vijgen ook eens met salami of pittige kaas.
Kookboek
Het recept 'Verse vijgen met rauwe ham' is afkomstig uit het kookboek...
Cucina della mamma
Clara ten Houte de Lange
Een boek voor de drukbezette en overvraagde Hollandse moeder, zij die werkt, verzorgt én kookt. En om de dagelijkse quality time van het hele gezin aan tafel ook
... lees verder © Tirion Uitgevers