Hamburgers met oesters en dragonmayonaise
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 750 g rundergehakt
- 80 g vers witbroodkruim
- ½ theelepel geraspte citroenschil
- 5 druppels Tabasco
- 1 ei, losgeklopt
- 6 oesters
- olijfolie, om te bestrijken
- 6 goede hamburgerbroodjes
- fijngesneden sla, voor erbij
- voor de dragonmayonaise
- 2 eidooiers, op kamertemperatuur
- 2 theelepels dijonmosterd
- 1 eetlepel dragonazijn, of naar smaak
- 200 ml olijfolie
- 1 eetlepel dragon, fijngehakt
Bereiden
Klop voor de dragonmayonaise de eidooiers, mosterd en azijn in een kom goed door elkaar. Voeg al kloppend de olijfolie scheutje voor scheutje toe. Voeg pas meer olie toe als het vorige scheutje volledig is opgenomen. Blijf kloppen tot de mayonaise dik en romig is. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Voeg zo nodig meer azijn toe en roer de dragon erdoor. Leg direct een stuk huishoudfolie op de mayonaise om velvorming te voorkomen.
Meng voor de burgers het gehakt, broodkruim, de citroenrasp, Tabasco en het ei in een kom. Verdeel het mengsel in zes gelijke porties en maak er burgers van 1½ cm dik van. Druk met je duim boven in elke burger een kuiltje en leg er een oester in. Sluit het kuiltje daarna weer helemaal af met gehakt. Zet de burgers tot gebruik in de koelkast.
Verhit een koekenpan en bestrijk hem licht met olijfolie. Bak de burgers op middelhoog vuur gedurende 8 minuten per kant. Keer ze halverwege.
Snijd ondertussen de broodjes open en rooster ze licht onder een hete grill. Houd ze warm.
Serveer de burgers op de geroosterde broodjes met fijngesneden sla en dragonmayonaise.
Extra benodigd
Plasticfolie
Kookboek
Het recept 'Hamburgers met oesters en dragonmayonaise' is afkomstig uit het kookboek...
Van de slager
Leanne Kitchen
Goed en eerlijk vlees is een openbaring. 'Van de slager' is een onmisbaar boek voor iedereen die wil weten hoe je het mooiste stuk rundvlees kiest en het meest verse... lees verder
© Uitgeverij Terra