Mediterrane hamburger-sandwich
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- ¼ ui
- 400 g rundergehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
- 3 eetlepels Provençaalse kruiden, fijngehakt
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 Franse boule of 1 rond casinobrood
- 4 eetlepels (mosterd)mayonaise
- 50 g gemengde sla
- 2 trostomaten, in plakjes
Bereiden
Verhit een grillplaat of grillpan voor.
Rasp de ui fijn boven het gehakt en voeg de knoflook toe. Voeg de olijven met 2 eetlepels Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en vorm er 4 platte schijven van. Roer de rest van de kruiden door de tomatenketchup. Rooster de burgers op de grillplaat in ca. 6-8 minuten bruin en gaar.
Snijd de boule in 8 dikke sneden en rooster deze ook even op de grillplaat. Bestrijk de sneden met mayonaise. Leg op vier borden een snee brood, verdeel de sla erover en leg de hamburgers erop. Schep de tomatenketchup erop en dek af met plakjes tomaat en de andere sneden brood.
Bron
Het recept 'Mediterrane hamburger-sandwich' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood