Perfect gegrilde hamburger

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 800 g rundergehakt van goede kwaliteit
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 4 stukjes kruidenboter
  • voor de tartaarsaus
  • 100 g mayonaise
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • voor de afwerking
  • grillolie
  • barbecuekruiden
  • 4 plakjes pancetta of gewoon gezouten spek
  • 4 broodjes
  • olijfolie
  • een paar blaadjes rode krulsla
  • enkele gemarineerde tomaatjes
  • 4 plakken cheddarkaas

Bereiden

Meng het rundergehakt met de ui, het ei en de broodkruim en maak een mooie bol. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen. Steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Druk de bollen gehakt plat en vorm ze tot een mooie hamburger.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pot. Meng goed tot je een mooie tartaarsaus bekomt. Zet even koel weg.

Wrijf de hamburgers in met grillolie en kruid ze met barbecuekruiden. Gril ze boven een matig hete grill gedurende 5 minuten aan beide zijden. Gril ook de pancetta kort.

Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en leg ze gedurende 30 seconden op de grill. Let op dat ze niet zwart worden.

Leg de onderkant van het broodje op een bord. Leg daarop een blaadje sla, stukjes gemarineerde tomaat, een lepel tartaarsaus, een hamburger, spek en een plak kaas.

Extra benodigd

Barbecue of grill

Kookboek

Het recept 'Perfect gegrilde hamburger' is afkomstig uit het kookboek...

BBQ Bijbel

Peter de Clercq

BBQ-expert Peter de Clercq verzamelde voor dit onweerstaanbare overzichtswerk maar liefst 500 verschillende grill- en barbecuerecepten voor de meest uiteenlopende... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Hamburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!