Sloppy joe

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 burgerbuns
  • 80 g gerookte bacon, in kleine blokjes
  • 1 grote witte ui, in halve ringen
  • 100 g oesterzwammen, grof gesneden
  • roomboter, om in te bakken
  • 800 g varkensgehakt
  • 200 g rundergehakt
  • 8 eetlepels barbecuesaus
  • tabasco, naar smaak
  • 8 plakjes augurk
  • 45 g ribbelchips naturel

Bereiden

Steek de barbecue aan, maak een directe opstelling en verwarm tot 200 °. Zet een gietijzeren rooster en gietijzeren koekenpan in de barbecue.

Snijd de burgerbuns doormidden. Rooster de buns met de snijkanten naar beneden in de hete koekenpan, tot ze goudbruin zijn. Haal daarna uit de pan en leg apart.

Bak de bacon en ui in de gietijzeren koekenpan tot ze licht beginnen te karamelliseren. Voeg de oesterzwammen toe en bak 2 minuten mee. Schep de ui, bacon en oesterzwammen in een mengkom en zet de koekenpan terug op het rooster.

Verhit wat roomboter in de koekenpan, voeg het gehakt toe en verspreid dit over het hele oppervlak. Zorg dat het vlees snel rul en goudbruin bakt. Voeg de ui, bacon en oesterzwammen toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de barbecuesaus en wat tabasco naar smaak toe en bak het gehakt tot de saus iets is ingekookt.

Leg op de onderkant van elke geroosterde burgerbun 2 plakjes augurk, schep daar een kwart van het gehakt op en eindig met een klein handje ribbelchips en de bovenkant van de geroosterde burgerbuns.

Extra benodigd

Gietijzeren rooster, gietijzeren koekenpan

Variatietip

De Sloppy Joe wordt traditioneel gemaakt met runder- en varkensgehakt, maar varieer ook eens met kipgehakt van dijen of lamsgehakt.

Het recept 'Sloppy joe' is afkomstig uit het kookboek Het Ultieme Burgerboek van Zowie Tak. © Uitgeverij Pig Butts

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hamburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!