Tokyo tower hamburger
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Japans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 handen mizuna of rucola
- 2 lente-uitjes
- 200 g shiitakes
- 4 broodjes met sesamtopping
- 4 eetlepels arachideolie of olijfolie
- 8 runderburgerschijven
- 8-12 eetlepels teriyakisaus
- 6 eetlepels wasabimayo
- 1 bakje shiso of tuinkers
Bereiden
Maak de mizuna of rucola schoon, was de blaadjes en slinger ze droog, verwijder grove stelen. Maak de lente-uitjes schoon, was ze en snijd ze in dunne ringen. Maak de paddenstoelen schoon en draai de steeltjes eruit, snijd grote exemplaren doormidden.
Maak de burgers een voor een en serveer ze direct. Verwarm de heteluchtoven voor tot 100 °C. Halveer één broodje en verwarm het 6 tot 8 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin twee burgerschijven met een kwart van de shiitakes gedurende 3 minuten. Keer de burgerschijven en de shiitakes en bak het geheel nog eens 3 minuten. Blus af met 2 tot 3 eetlepels teriyakisaus en roer het vlees en de paddenstoelen, zodat ze met glazuur bedekt worden.
Besmeer de onderste helft van het broodje met 2 theelepels wasabimayo, leg hierop slablaadjes, shiitakes en de burgerschijf. Leg hierop 1 theelepel wasabimayo, een kwart van de ringetjes lente-ui en een kwart van de tuinkers uit het doosje. Besmeer de bovenste helft van het broodje met 1 theelepel wasabimayo, leg dit op de opgebouwde burger en serveer meteen.
Bereid de overige drie burgers op dezelfde manier.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Tokyo tower hamburger' is afkomstig uit het kookboek...
Het Burger Boek
Martin Kintrup
'Het Burger Boek' presenteert de veelzijdige wereld van burgers. Het bundelt alles wat de moeite waard is om te weten, en alle tips en tricks om de perfecte burger te bereiden. Martin Kintrup heeft een bouwpakket klaar waarmee elke burgerleek zijn eigen burger... lees verder
© Uitgeverij Lannoo