Hazenrugfilet met gedroogd fruit en peultjes

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 75 g gedroogde pruimen (pruneaux)
  • 75 g gewelde gedroogde abrikozen
  • 50 g gedroogde appeltjes
  • 400 ml wildfond
  • 3 jeneverbessen, gekneusd
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 200 g peultjes
  • 4 hazenrugfilets, op kamertemperatuur
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 25 g boter
  • 2-3 eetlepels cranberrycompote
  • 125 ml slagroom

Bereiden

Breng de pruimen, abrikozen en appeltjes met de fond, jeneverbessen, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp in een pan aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes sudderen.

Kook de peultjes in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.

Wrijf de hazenrugfilets in met zout, peper en kaneel. Verhit de boter in een hapjespan en bak de filets in 4-6 minuten rondom bruin; ze moeten vanbinnen nog rosé zijn. Laat de filets even rusten in aluminiumfolie (bewaar het bakvet).

Verdeel de peultjes over vier warme borden. Schep het fruit met een schuimspaan uit het vocht, laat het even boven het vocht uitlekken en verdeel het over de peultjes. Roer het kookvocht door het bakvet van de hazenrugfilets en laat dit op hoog vuur 3-4 minuten inkoken. Roer de compote en room door de jus en laat het geheel nog even inkoken tot een mooie saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Snijd de hazenrugfilets schuin in lange plakken en schik deze op het fruit. Schep de saus eromheen. Lekker met aardappelgratin.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Hazenrugfilet met gedroogd fruit en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...

Spiekboekje wijn

'Spiekboekje Wijn' helpt je om lekkere wijnen uit te kiezen op hun druif. Zo'n twee dozijn veelvoorkomende druiven komen aan de orde. Hubrecht Duijker geeft op... lees verder

© Inmerc

Hazenrug tips