hertenbiefstuk recepten
-
tip
Hertenbiefstukjes met spek, tijm en paddenstoelen
Vlees, 35 min 7,9
-
tip
Hertenbiefstuk met paksoi en knolselderijpuree
Vlees, 35 min 7,3
-
Gordon Ramsay: hertenbiefstuk met chocoladesaus
Vlees, 90 min 7,9
-
Hertenbiefstuk met saus van chocolade en aceto balsamico
Vlees, 25 min 7,6
Zie ook
Hertenbiefstuk
In de middeleeuwen waren herten het wild bij uitstek. Men at ze gebraden, als ragout of als civet, en de soep van hertenschenkel was beroemd. In de 16e eeuw werd zelfs het gewei gegeten (instukjes gesneden en gebakken). Als lekkernij golden ook de tong, de oren en de snuit. In Europa is tegenwoordig de jacht geheel gereglementeerd, maar in Frankrijk worden naar schatting nog steeds elk jaar 36.400 dieren geschoten. Daarnaast wordt het hert steeds meer gefokt, en dat gebeurde al in de Romeinse tijd. Gefokte herten worden geslacht als ze 15-20 maanden oud zijn. Het vlees is dan donkerrood, heel smakelijk en mooi gestructureerd. Maak het klaar zoals dat van ree.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: hlphoto | Shutterstock.com ]