Hertenbiefstuk met paksoi en knolselderijpuree

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel maïskiemolie
  • 1 eetlepel boter
  • 4 hertenbiefstukjes à 130 g elk
  • 200 ml rode port
  • 200 ml bouillon
  • 1 paksoi, in stukken
  • voor de puree
  • 1 kleine knolselderij, in blokjes
  • 500 ml melk
  • 2 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Verwarm de olie en boter in een pan, bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper en bak ze op hoog vuur rondom mooi bruin.

Leg de biefstukjes in een ovenschaal en zet ze in de oven. Laat ze nog 5 minuten doorgaren. Haal ze uit de oven, verpak ze in aluminiumfolie en laat ze hierin rusten.

Vang het vocht op uit de ovenschaal en doe dit in de bakpan bij het bakvocht. Blus af met de rode port en de bouillon en laat op hoog vuur even inkoken.

Giet de melk in een pan en schep de blokjes knolselderij erin. Breng de melk aan de kook en laat de knolselderij op laag vuur zachtjes garen in 15 tot 20 minuten.

Laat de knolselderij uitlekken in een vergiet en maak er dan met een staafmixer een zachte puree van. Roer de crème fraîche erdoor.

Roerbak de paksoi 1 minuut en verdeel over vier borden. Leg hierop wat puree en snijd de hertenbiefstukjes in plakken. Verdeel deze over de puree en giet de saus er omheen.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, staafmixer

Kookboek

Het recept 'Hertenbiefstuk met paksoi en knolselderijpuree' is afkomstig uit het kookboek...

Dineren in stijl

Thea Spierings

Dit boek is een onmisbare gids voor iedereen die thuis een stijlvol meergangendiner wil serveren. Een diner met liefdevolle aandacht voor alle details. De acht... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Hertenbiefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • IenWaarom begin je niet met de knolselderij?

    reageren