Kalfsoester met ansjovis en kappertjesjus
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 4 plakjes gerookt spek
- boter of olijfolie om in te bakken
- 4 kalfsoesters à 120 g elk, beetje platgeslagen
- 8 ansjovisfilets
- 4 eetlepels rode wijn
- 8 eetlepels kippenbouillon
- ½ eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels crème fraîche
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes spek op een plank of bord.
Laat de boter goed warm worden in een pan en bak de kalfsoesters aan 1 kant aan. Haal ze uit de pan en leg ze met de gebakken kant naar boven op de plakjes spek. Bewaar het braadvocht voor de saus.
Leg op iedere kalfsoester 2 ansjovisjes en rol het spek eromheen. Leg de rolletjes met de kant waar het spek eindigt naar beneden in een ovenschaal. Bak ze in de oven in 15 minuten bruin en gaar.
Giet de wijn en de bouillon bij het braadvocht en laat op hoog vuur tot ¼ inkoken.
Roer er de kappertjes, mosterd en crème fraîche doorheen en breng de saus op smaak met zout en peper. Als de saus te scherp is, voeg dan nog wat crème fraîche toe.
Serveer de kalfsoester eventueel met gekookte sperziebonen.
Kookboek
Het recept 'Kalfsoester met ansjovis en kappertjesjus' is afkomstig uit het kookboek...
Dineren in stijl
Thea Spierings
Dit boek is een onmisbare gids voor iedereen die thuis een stijlvol meergangendiner wil serveren. Een diner met liefdevolle aandacht voor alle details. De acht... lees verder
© Caplan Books