Kalfsoester met venkel en mierikswortel in rodewijnsaus
voorbereiden
bereiden
Bevat per portie
360 kcal
32 g eiwit
23 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ venkelknol, in stukjes
- 25 g boter
- 1 bakje verse roomkaas met mierikswortel
- 2 kalfsoesters à 250 g, platgeslagen
- 8 plakken rauwe ham
- 500 ml rode wijn
Bereiden
Bak de venkel ca. 3 minuten op matig hoog vuur in een eetlepel van de boter. Roer de venkel door de roomkaas.
Leg op elke kalfsoester 4 plakken rauwe ham. Verdeel hier de helft van het roomkaas-venkelmengsel over. Vouw de beide zijkanten van de oesters naar binnen en rol ze strak op. Bind het vlees stevig vast met keukengaren.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en braad de rollades op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Voeg de rode wijn toe en laat het vlees ca. 30 minuten stoven. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Schraap het aanbaksel in de pan los, voeg de rest van het venkelmengsel toe en roer alles tot een saus. Snijd de rollades in mooie plakken, verdeel ze over vier borden en schep de saus erover.
Extra benodigd
Keukengaren
Het recept 'Kalfsoester met venkel en mierikswortel in rodewijnsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Vicuschka | Shutterstock.com