Kalfsschnitzel-rolletjes met paprika
bereiden
Bevat per portie
475 kcal
30 g eiwit
38 g vet
4 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ gele paprika, fijngehakt
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 g kalfsgehakt
- 2 eetlepels koffieroom
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- nootmuskaat
- 4 zeer dunne, platgeslagen kalfsschnitzels
- 80 g boter
- 6 eetlepels witte wijn
- 6 eetlepels kalfs- of vleesfond
- 8 eetlepels crème fraîche
Bereiden
Bak de paprika en de sjalotjes 3 minuten in de olie. Meng het gehakt met het paprika-sjalotmengsel, de koffieroom, de Italiaanse kruiden, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Vorm van het gehakt 4 kleine dikke rolletjes. Leg ze op de schnitzels. Rol de schnitzels om het gehakt en steek het vlees vast met cocktailprikkers.
Verhit de boter en bak de kalfsvleesrolletjes rondom bruin. Voeg de wijn en de kalfsfond toe en laat ze in 10 minuten gaar worden. Keer ze geregeld.
Neem de rolletjes uit de pan en houd ze onder een deksel even warm. Voeg de crème fraîche aan de fond toe, zet het vuur hoog en breng het sausje aan de kook. Kook het sausje 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep het sausje over het vlees. Lekker met aardappelpuree met knoflook en salie en gebakken asperges met lente-uitjes.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Het recept 'Kalfsschnitzel-rolletjes met paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Rasulov | Shutterstock.com