Kalfsvlees op zijn Zürichs (geschnetzeltes)

6 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kg kalfslappen, in reepjes van 2 cm
  • 2-3 eetlepels ongebleekte tarwebloem
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels virgine olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • ca. 15 blaadjes verse salie, gehakt
  • 200 g kastanjechampignons, in dikke plakken
  • 250 ml droge witte wijn
  • 300 ml room

Bereiden

Bestrooi het kalfsvlees met de bloem zodat het goed bedekt is. Verhit de helft van de boter en olie in een koekenpan. Doe het vlees erin zodra de boter schuimt en bak het snel aan alle zijden bruin. Zet het apart op een schaal.

Doe ook de rest van de boter en olie in de pan en sauteer de ui, knoflook en salie een paar minuten. Voeg dan de paddenstoelen toe. Roer goed en laat de paddenstoelen, als ze zacht worden, nog zo'n 5 minuten op het vuur.

Voeg de wijn toe om de bodem te deglaceren en schraap daarbij met een houten spatel aangekoekte korstjes los. Voeg het kalfsvlees toe en stoof het al roerend tot de wijn is verdampt. Zet het vuur laag en laat het mengsel nog 10 minuten pruttelen.

Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de room toe. Laat die 2 minuten zachtjes meekoken, haal dan de pan van het vuur en serveer.

Kookboek

Het recept 'Kalfsvlees op zijn Zürichs (geschnetzeltes)' is afkomstig uit het kookboek...

Winter in de Alpen

Deze derde uitgave van Manuela Darling-Gansser is wederom om van te watertanden! Manuela reist van de bergen van St. Moritz af naar de schitterende straten... lees verder

© Tirion Uitgevers

Kalfsvlees tips